Stereo Jam vol. 1 – Replay

V soboto, 7. 10. 2023 je v Parku Cukarca potekal prvi Stereo Jam. In brez občutka lažne skromnosti lahko rečemo, da je bil to dogodek, ki bo vsem ostal v spominu. Bilo je noro! Posebej za ta namen je namreč ekipa No Bad Days Crew, ob podpori Cukarca trails, pripravila tri čisto nove skoke in naredila malce “face liftinga” obstoječi progi za dual slalom.

Dogodek se je pričel s treningom in kvalifikacijami v paralelnem slalomu. V nadaljevanju so potekali napeti izločilni boji in dobili smo prve zmagovalce! V moški kategoriji je bil najhitrejši Miha Smrdel, ki je v foto finišu prehitel Vida Šturma. Tretje mesto je osvojil Jernej Kavčič.

Ponosni smo, da se je že na prvo izvedbo Stereo Jama prijavilo tudi kar nekaj deklet. Tako so tekmovale v svoji kategoriji, kjer je s konkurenco gladko pometla Kaja Berginc in osvojila naslov zmagovalke. Sledili pa sta ji Manca Mele na drugem mestu in Nika Pečan na tretjem.

V nadaljevanju so potekali free ride session-i, ki niso nikogar pustili ravnodušnega. V Cukarci je lepo število gledalcev lahko spremljalo pravi spektakel skokov in trikov. Tekmovalci pa so na koncu izbrali zmagovalce. Najboljši Whip je pripadel Juretu Bergincu, ki je s svojo mladostjo dokazal, da ima slovenski free ride svetlo prihodnost. Best Scrub je (kljub predčasnemu zaključku zaradi padca) osvojil Robert Sedmak. Best Trick pa je naredil Tevž Turk….in to ne samo enkrat! Občinstvo je vriskalo od navdušenja ob njegovih konsistentnih in zaporednih “backflip tuck no hander-jih”. Stereo Beast je postal neumorni Nejec Vantur, ki je navduševal skozi cel dan tako z majhnim kot velikim….kolesom seveda. Best crash pa je uprizorila Neža Zupančič (hvala bogu brez hujših posledic).

Vsi zmagovalci so prejeli pokale, medalje in pa lepe nagrade, za katere se zahvaljujemo našim podpornikom Maxxis Slovenija, Šport 11, P2R bike, Loose Riders Slovenija, Batt Crew, D bike servis, Dana, Milka, Illumnia.si, Tem Čatež.

Za piko na i sobotnemu vzdušju je s svojimi domiselnimi komentarji še dodatno popestril Enej Vitrih, Bike Bro, ki je vrhunsko moderiral celotno dogajanje. Da so njegova lačna usta zdržala ves ta napor, pa je poskrbela La Banda, s svinjsko dobrimi rebrcami.

Konec tekmovalnega dela pa še ni pomenil konec dogodka. Organizatorji so poskrbeli za presenečenje, in sicer so se na jump linije podali v soju luči in uprizorili “night session”. Da se je dogodek zaključil v slogu in stilu pa so poskrbeli metalci iz skupine Black Camo.

S polnimi vtisi in občutkom ponosa objavljamo foto material iz dogodka in obljubljamo, da sledi tudi uradni video. Zato stay tuned. Predvsem vas pa že sedaj vabimo, da se nam pridružite tudi drugo leto, kajti organizatorji (posebej zaslužen pobudnik Tadej Strah, Park Cukarca in študentski klub Groš) smo si enotni….Stereo Jam vol. 2 BO!

Celotna galerija by: Tadej Strah

Celotna galerija by: Dominik Lavrih

Objavi komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja