Bike Park

Bike park

Velik del Parka Cukarca zajemajo površine namenjene kolesarjem, ki preizkušajo svoje spretnosti na treh progah skupne dolžine več kot 3 km.  

Proga Smoothie je namenjena kolesarskim navdušencem vseh starosti, novim in izkušenim kolesarjem, označena pa je s težavnostno stopnjo »zelena«.  

Proga Hillbilly od uporabnikov zahteva že nekaj več znanja, spretnosti in poguma. Sestavlja jo mnogo »vratolomnih« elementov, kot so razni skoki in rolerji, večja miza, mini rock garden, road gap in črna luknja. Njena težavnost je označena z rdečo (s posameznimi objekti črne težavnosti).  

Vse proge so urejene, hitre in tekoče. 

Del kolesarskega parka je Dirt park, ki se razprostira na več kot 3000 m2. Sestavljen je iz zemeljskega pumptracka (dve liniji majhnih dirt jumpov in treh ravnin rollerjev, ki se skupaj povežejo v krožno celoto) ter dveh linij skokov: 

  • mala linija: manjše mize, rolerji in bande (zabavno in primerno za začetnike in izkušene kolesarje) 
  • velika linija: rolerji, velik hip skok v levo, mize in zaključna skoka za trike (linija je primarno namenjena bolj izkušenim kolesarjem, čeprav so vsi skoki zgrajeni tako, da jih lahko po tleh in počasi prevozi vsak). Z nekaj več znanja in samozavesti pa se da na tej liniji doseči veliko hitrost in na skokih vsega skupaj več sekund “air time-a”. 

Za utrujene noge poskrbita shuttle in plaža.